Persbericht: Programma Harmonia april – mei 2015

Na de drukke Paastijd en de maandelijkse uitvoering op zondag 19 april jl. staat voor Kerkelijk Zangkoor Harmonia weer een drietal uitvoeringen op het programma.

Te beginnen op Koningsdag, maandag 27 april. Het koor luistert dan, samen met de Fanfare van de Huls, de Eucharistieviering op. Aanvang 10.00 uur.
Harmonia, o.l.v. Jean Lardinois en met orgelbegeleiding van Stella Bonten, zingt de Messe in C dur van A. Bruckner. Verder nog: Haec Dies en Domine salvum fac regem nostrum.
Na de zegen wordt afgesloten met het Wilhelmus.

Op zondag 3 mei is dan weer de maandelijkse uitvoering waarbij Harmonia de Messe breve van Ch. Gounod zal uit voeren. Op het programma staan verder nog: Jubilate, Sancta Maria, Ave Maria, Gebet en Signore delle cime. Directie en orgelbegeleiding is weer in handen van dirigent Jean Lardinois en Stella Bonten.

Maandag 4 mei: Nationale Dodenherdenking. Om 19.15 uur begint in de Parochiekerk de viering met als landelijk thema: Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst. Het subthema is “Celebrating life”.
Als intro zingt Harmonia: Sanctus uit The Armed Man (Mass for Peace) van Karl Jenkins. Als muzikaal intermezzo voert het koor nog Santo, santo (Tore W. Aas) en Benedictus van Jenkins uit.
Na de muzikale afsluiting “Domine Salvum fac Regem nostrum” vertrekt de stoet naar het monument aan het Oranjeplein.
Bij het monument wordt dan afgesloten met het Wilhelmus.