Petruskoor Sittard te gast bij Harmonia Simpelveld 2015

Op zondag 6 september zal het St. Petruskoor uit Sittard de eucharistieviering van 11:00 uuur opluisteren in de Remigiuskerk te Simpelveld.
Vorig jaar was Kerkelijk Zangkoor Harmonia te gast in Sittard, waar het koor in de Petruskerk, ook wel de Grote Kerk genoemd, de H. Mis opluisterde.
Bij het tegenbezoek in Simpelveld heeft het Sittardse koor, dat onder leiding staat van dirigent Arno Kerkhof, verscheidene werken op het programma staan:
Orgelsolomesse in C van W.A. Mozart
Father, we praise Thee (E. Thiman)
Create in me a clean heart, o God ( C. Mueller)
Cantique de Jean Racine ( G. Fauré)
Rejoice in the Lord alway (G. Rathbone)
Exsultate Deo (W. Andriessen)
Bijzonder vermeldenswaard is het feit dat de orgelbegeleiding verzorgd wordt door de dirigent van Harmonia, Jean Lardinois.

St. Petruskoor

Het St.Petruskoor werd opgericht in het jaar 1823. Het koor kiest als domicilie de Petruskerk, ook wel de Grote Kerk genoemd, in het centrum van Sittard.
Gedurende ruim 150 jaar zijn de leden van het mannelijke geslacht, maar vanaf 1970 mogen ook vrouwen en meisjes toetreden. Vanaf dan wordt het dus een gemengd koor.
Inmiddels is het St. Petruskoor uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met meer dan 60 leden.
Het koor beheerst een groot repertoire met meer dan 15 meerstemmige missen en bijna 200 motetten in vele stijlen, die tijdens de zondagse eucharistievieringen ten gehore worden gebracht. Sinds januari 2000 staat het koor onder leiding van Arno Kerkhof, die vanaf 2001 ook de vaste begeleider is. Onder zijn leiding worden naast de gangbare optredens ook de tradities, zoals de jaarlijkse kerstconcerten, enthousiast voortgezet.

Dirigent:
Arno Kerkhof (1973)

Studeerde aan het Maastrichts conservatorium piano, orgel en Katholieke Kerkmuziek. Vervolgens studeerde hij orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen, waar hij in 1999 cum laude afstudeerde. Op het eerste Internationale Orgelconcours van Kotka (Finland) in 2002 behaalde hij de tweede prijs. Ook werd hij meerdere malen speciaal onderscheiden voor zijn Bach-interpretaties (Kotka 2002, Erfurt 2005). Hij is een veelgevraagd begeleider, geeft concerten in binnen- en buitenland en wordt regelmatig uitgenodigd op internationale festivals. Hij verleende zijn medewerking aan radio-, tv- en cd-opnames en vormt een duo met organist Jean-Pierre Steijvers.
Verder zet hij zich in voor de herwaardering van het Franse drukwindharmonium en de muziek voor dit bijna vergeten instrument.
Hij is dirigent van verschillende koren, en is sinds januari 2000 als dirigentorganist verbonden aan de St.-Petruskerk. Daarnaast is hij docent orgel aan muziekschool Kumulus in Maastricht.
stpetruskoor2