Persbericht: Bijzondere muzikale Eerste Kerstdag in Simpelveld 2015

De bezoekers van de Simpelveldse Remigiuskerk mogen zich op Kerstochtend verheugen op een bijzonder muzikaal programma. Zowel Kerkelijk Zangkoor Harmonia als Harmonie St. Caecilia Simpelveld trekken die dag alles uit de kast om de bezoekers een onvergetelijk warm Kerstgevoel te bezorgen.

Al vanaf 10.30 uur trakteert de harmonie op een mini-kerstconcert. Al bij het binnentreden van de kerk kunt u dus al genieten van afwisselende Kerstmuziek van Saint-Saëns tot Slade (met resp. Oratorio de Noël en Merry X-Mas Everybody). Op het programma van de harmonie tijdens het mini-concert en de mis staan verder Music for the Royal Fireworks (Händel), Hark the Herald Angels Sing (Mendelsohn), Heal the World (Michael Jackson), Driving home for Christmas (Chris Rea), een medley met bekende Duitse kerstmuziek zoals Süßer die Glocken nie klingen en veel meer sfeervolle Kerstmuziek. De harmonie, die samen speelt met de leerlingen uit het jeugdsensemble,  wordt geleid door haar eigen dirigent Paul Oligschläger.

MarjorieGinczingerKerkelijk Zangkoor Harmonia zal tijdens de H. Mis, die om 11.00 uur begint, de majestueuze Krönungsmesse van Mozart ten gehore brengen. Als gastsoliste zal de bekende sopraan Marjorie Ginczinger haar medewerking verlenen. De uit Brunssum afkomstige sopraan is een veelgevraagd soliste op oratorium- en operaconcerten, voornamelijk in Nederland en Duitsland. Harmonia zal verder nog met verschillende werken de H.Mis opluisteren. Zo staat nog op het programma: Cantique de Noël (Adam), Stille Nacht (Gruber) en Mariä Wiegenlied (Reger). Afgesloten wordt met de samenzang Nu zijt wellekome. Het koor staat onder de vertrouwde leiding van dirigent Jean Lardinois en de orgelbegeleiding is in handen van Paul Huijts.

U bent van harte uitgenodigd om de Eerste Kerstdagochtend, opgeluisterd door deze topmusici, te komen meebeleven.

harmonia1