Persbericht: Harmonia opent jubileumjaar 2019 met feestelijke uitvoering

In 2019 bestaat Kerkelijk Zangkoor Harmonia 160 jaar. In dit jubileumjaar is een aantal hoogtepunten ingepland, waarbij het koor zal samenwerken met bekende namen van orkesten en solisten.
Zo zal op zondag 6 januari, Driekoningen, om 11.00 uur het jubileumjaar worden geopend met de feestelijke Pastoral-Messe van Reimann.
Een bijzonder cachet zal aan deze uitvoering worden gegeven door de medewerking van het kamermuziek ensemble TransAtlantic Brass o.l.v. Ralph Henssen.

Naast eigen repertoire vertolken zij, samen met Harmonia, “Tochter Zion”, uit het Oratorium Judas Makkabäus van Händel en als slot het majestueuze en virtuoze “Nun seid Ihr wohl gerochen” uit het slotkoor van het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach.

Ralph Henssen

TransAtlantic Brass is een internationaal kamermuziek ensemble dat bestaat uit Amerikaanse en Nederlandse muzikanten. De TransAtlantic Brass probeert de culturele relaties tussen de Verenigde Staten en Nederland te ontwikkelen door het geven van concerten die het best de culturen van beide landen vertegenwoordigen en educatieve masterclasses aanbiedt, gezien vanuit Nederlandse en Amerikaanse perspectieven.
De algehele leiding van deze bijzondere uitvoering is in handen van dirigent Jean Lardinois en het orgel zal worden bespeeld door Paul Huijts.

In het kader van het 160 jarig jubileum kunt u de volgende data alvast noteren:

  • Zondag 19 mei 2019 11.00 uur. “Messe in G-dur” F. Schubert, m.m.v. Kerkraads Symfonie Orkest, Kim Savelsbergh sopraan, Bart Verhagen tenor en Frans Kokkelmans bariton. Organist Paul Huijts. Dirigent Jean Lardinois.
  • Zondag 22 september 2019 17.00uur. Belcantoconcert, m.m.v. SalonRouge Orchester, Fenna Ograjensek sopraan en Pascal Pittie tenor.
  • Zondag 1 december 2019 11.00 uur. Caeciliaviering, samen met Harmonie St. Caecilia. Afsluiting Jubileumjaar.

Zie ook: jubileum informatie