Persbericht: Bijzondere start van 2023 met top-musici op het oksaal.

Op zondag 8 januari kunt u zich verheugen op een bijzondere uitvoering.
Tijdens de Driekoningenmis van 11 uuur gaat Harmonia, onder leiding van
Jean Lardinois het nieuwe jaar feestelijk inluiden.
De opluistering wordt met de muzikale bijdrage van 2 trompettisten extra luister bijgezet. Samen met Paul Huijts als organist kunt u genieten van niemand minder dan
Ralph Henssen en Nando van Westrienen.

Op het programma staan, naast de Pastoralmesse van L. Reimann, tevens enkele delen uit de Sonate in D voor twee trompetten en orgel van de Italiaanse componist Petronio Franceschini (1651 – 1680).
Harmonia heeft hard gerepeteerd aan Joy to the World, Tui sunt coeli en het slotkoraal van het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Deze stukken worden samen met trompetten en orgel uitgevoerd. Een miniconcert dus tijdens de eerste grote mis van 2023.

We stellen de musici aan u voor:

Organist en pianist Paul Huijts, gestudeerd musicus van het conservatorium in den Haag en Rotterdam en onder andere winnaar van het Concours International de l‘École Normale de Musique de Paris’, behoeft voor velen waarschijnlijk geen introductie. Paul begeleidt Harmonia al de nodige jaren bij vele mooie uitvoeringen.

Trompettist Nando van Westrienen studeerde klassiek trompet aan het conservatorium te Maastricht bij Theo Wolters en aan de Hochschule te Essen (D) bij Prof. Uwe Köller en Cyrille van Poucke. Daarnaast studeerde hij nog privé bij Tobias Füller en Andy Haderer.
Ook volgde hij masterclasses bij onder andere Hannes Läubin, Will Sanders, Bobby Shew en Bart van Lier en heeft hij de masters-studie ‘Lead-Trompet’ bij Rob Bruynen (WDR Big Band) aan het Conservatorium te Maastricht afgerond. Nando is vaste trompettist van Guido’s Orchestra.

Trompettist Ralph Henssen studeerde, na zijn studie werktuigbouwkunde aan de T.U. Eindhoven, klassiek trompet bij Ad van Zon aan het Rotterdams Conservatorium en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en baroktrompet bij Susan Williams. Daarnaast studeerde hij kamermuziek bij de trompettist Theo Mertens aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen.
Naast zijn werkzaamheden als freelance (barok-)trompettist was hij werkzaam als docent klein koper. In 2011 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift getiteld “Trompetters en Tamboers in de Zeeuwse Zeevaart ten tijde van de Republiek”.

N. Coenen

Repetitie onder leiding van dirigent Jean Lardinois.